Skip to main content

Featured

வெண்ணிலா ஐஸ் கிரீம்

தேவையான பொருட்கள்  க்ரீம் ஒரு கப்  பால் ஒரு கப்  சர்க்கரை 1/2 கப்  வெண்ணிலா எசன்ஸ்1/2 டீஸ்பூன்  ஐஸ் கட்டிகள் 4  உப்பு 1 கப்  ஜிப் லாக் கவர் 1 செல்லோடேப் 1 டப்பா 1 செய்முறை  பால் க்ரீம் வெண்ணிலா எசன்ஸ் சர்க்கரை அனைத்தையும் ஜிப் லாக் கவரில் ஊற்றவும்  பிறகு செல்லோடேப் கொண்டு ஒட்டவும்  இது இறுக்கமாக  இருக்கவேண்டும்  இல்லையென்றால் இதை உலுக்கும் போது பால் வெளிய வந்துவிடும் இப்போது டப்பாவில் இந்த பிளாஸ்டிக் பையை போட்டு அதன் மேல் ஐஸ் கட்டிகள் உப்பு போட்டு நன்றாக மூடவும் இப்போது நன்றாக 10 நிமிடம் குலுக்கவும் இப்போது அந்த பையை எடுத்து ஃப்ரீசரில்  வைக்கவும்  அரைமணி நேரம் கழித்து பையை திறந்து பாருங்கள் சுவையான வெண்ணிலா ஐஸ் தயார்

mutton biryani

 


Necessary materials 

1 kg cumin samba rice 

1 kg of mutton 

5 large onions 

4 tomatoes 

5 green chillies 

1 cup yogurt 

2 handfuls of mint 

2 handfuls of coriander

Salt as required 

Oil as required 

3 biryani leaves

3 star flower

3 bars 

3 cloves 

3 cardamoms 

1 1/2 tbsp ginger garlic paste 

11/2 tbsp chili powder 

1 tablespoon garam masala 

4 to 5 cashews 

1/2 lemon 

recipe 

First, wash the cumin samba rice well and soak it for 15 minutes 

Soak the cashews for ten minutes 

Place a large pan on the stove and when the pan is hot, add 3 tablespoons of ghee and four tablespoons of oil. 

When ghee is hot, add biryani leaves, bark, cloves, cardamom, star flower and saute. Add chopped onions and saute well. 

Next, saute tomatoes and green chillies with required amount of salt. Tomatoes should be sauteed well 

Add ginger garlic paste to it and saute until the green smell goes away 

Then add mint and coriander and fry for two minutes 

Then add mutton and pour a cup of water and stir 

When the mutton is fried a little, add chilli powder, garam masala and curd and fry well. 

Cover the pan and cook for two minutes 

Add cashew paste and stir 

Then pour 4 cups of water and cover the pan and boil for ten minutes

Then add the required amount of salt and half lemon to the soaked rice and stir and cover for 10 minutes. 

After 10 minutes pour ghee and stir patiently 

Now everyone's favorite delicious biryani is ready to eat 

Enjoy with curd and onion

Comments

Popular Posts